Rulada cu ceafa de vita
PrinteazaRulada cu ceafa de vita din: ceafa de vita, slanina, ceapa, untura, sare, piper.
- 4 felii ceafa de vită
- 100 g slănină afumată
- 50 ml supă de carne
- 3 cepe roşii
- 1 lingură untură
- puţină sare
- piper
Mod de preparare:
Slănina se taie fâşii subţiri şi două cepe se taie mărunt. Feliile de carne se condimentează cu piper, se aşază fâşiile de slănină, ceapa tocată şi se rulează, apoi se leagă cu sfoară.
Untura se încinge, se prăjesc ruladele pe fiecare parte, apoi se scot din cratiţă.
Ceapa rămasă se taie mărunt, se căleşte în uleiul rămas, se stinge cu supa de carne, apoi se aşază ruladele. Mâncarea se fierbe înăbuşit timp de o oră.
Se condimentează după gust cu sare şi piper. Feliile de ruladă se servesc cu conopidă sote şi cartofi fierţi, presărându-se deasupra pătrunjel.
Pofta buna!