Rulada cu ceai
PrinteazaRulada cu ceai din: oua, zahar, faina, ceai verde, apa, frisca, zahar pudra.
- 4 ouă
- 4 linguri zahăr
- 40 g făină
- o lingură pudră de ceai verde
- 1-2 linguri apă
Pentru umplutură:
- 200 ml frişcă lichidă
- 2 linguri zahăr pudră
Mod de preparare:
Pudra de ceai se amestecă cu o lingură sau două de apă, în funcţie de intensitatea dorită.
Gălbenuşurile se mixează cu două linguri de zahăr circa 3-4 minute, pentru a obţine o cremă spumoasă.
Se adaugă făina, apoi pasta de ceai şi se amestecă. Se bat albuşurile cu celelalte două linguri de zahăr, se adaugă şi se amestecă delicat.
Se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se nivelează şi se coace 10 minute. Se scoate pe un şervet umezit, se rulează şi se lasă aşa.
Intre timp, se bate frişca cu zahărul, se desface aluatul răcit, se pune frişca şi se rulează din nou. Se lasă trei ore la frigider.
Pofta buna!