Rulada cu ceapa
PrinteazaRulada cu ceapa din: faina, drojdie, apa, ceapa, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 1/2 kg faina
- drojdie cat o nuca
- 1 ceasca de apa
- 3 cepe albe
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Din faina, drojdie si apa se framanta un aluat de paine si se lasa sa dospeasca.
Separat, se prepara umplutura: se curata ceapa, se taie pestisori, se caleste in putin ulei, se gusta de sare si de piper, si apoi se lasa sa se raceasca.
Se-ntinde aluatul (circa 1 cm grosime), se acopera cu umplutura de ceapa, se ruleaza si se asaza
intr-o tava unsa.
Se baga in cuptor si se coace circa 40 de minute la foc potrivit.
Cand placinta este coapta, se scoate din cuptor, se stropeste cu putina apa, se acopera cu un stergar si se lasa sa se fragezeasca.
Se serveste calduta sau rece.
Pofta buna!