Rulada cu ceapa

Printeaza

Rulada cu ceapa

Rulada cu ceapa din: faina, drojdie, apa, ceapa, ulei, sare, piper.

Ingrediente:

  • 1/2 kg faina
  • drojdie cat o nuca
  • 1 ceasca de apa
  • 3 cepe albe
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Din faina, drojdie si apa se framanta un aluat de paine si se lasa sa dospeasca.

Separat, se prepara umplutura: se curata ceapa, se taie pestisori, se caleste in putin ulei, se gusta de sare si de piper, si apoi se lasa sa se raceasca.

Se-ntinde aluatul (circa 1 cm grosime), se acopera cu umplutura de ceapa, se ruleaza si se asaza
intr-o tava unsa.

Se baga in cuptor si se coace circa 40 de minute la foc potrivit.

Cand placinta este coapta, se scoate din cuptor, se stropeste cu putina apa, se acopera cu un stergar si se lasa sa se fragezeasca.

Se serveste calduta sau rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.