Rulada cu chorizo, nuci si ciuperci
PrinteazaRulada cu chorizo, nuci si ciuperci din: cotlet (sau fleica), chorizo, ciuperci, ceapa, nuca, piper în patru culori, ulei de măsline, unt, sare.
Ingrediente:
- 1,5 kg cotlet (sau fleica)
- 200 g chorizo
- 150 g ciuperci
- 2 cepe
- 150 g nucă zdrobită
- 2 linguri cu piper în patru culori
- 4 linguri cu ulei de măsline
- 50 g unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie cotletul astfel încât să obţii o bucată mare de carne. Adaugă un praf de sare, acoperă cu o folie şi bate carnea cu ciocanul de şniţele.
Taie în cubuleţe chorizo, feliază ciupercile şi toacă mărunt ceapa. Pune chorizo în tigaia încinsă şi rumeneşte-l până lasă toată grăsimea. Adaugă ceapa şi ciupercile şi lasă până când scade toată zeama. Adaugă 100 g nucă şi mai ţine pe foc cinci minute.
Pune umplutura de chorizo, ciuperci şi nucă pe felia de carne şi rulează cu grijă. Leagă din loc în loc carnea. Intr-un mojar, pisează piperul cu nuca rămasă şi tăvăleşte rulada de carne prin acest amestec. Rumeneşte-o în uleiul încins şi pune-o într-o tavă, la cuptorul încins, pentru o oră.
Rulada cu chorizo, nuci si ciuperci
Pofta buna!