Rulada cu ciocolata, banane si capsuni
PrinteazaRulada cu ciocolata, banane si capsuni din: făină, oua, zahar, apa calda, sare, frisca lichida, ciocolata alba, întăritor friscă, esenţă de vanilie, banane, căpşuni.
Ingrediente:
- 4 linguri făină
- 4 ouă
- 4 linguri zahăr
- 2 linguri apă caldă
- 1 praf de sare
Pentru cremă:
- 250 ml friscă lichidă
- 100 g ciocolată albă
- 1 plic întăritor friscă
- 1 lingură esenţă de vanilie
- 2 banane
- 200 g căpşuni
Mod de preparare:
Speli căpşunile, le îndepărtezi codiţa şi le pui la scurs. Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă tare. Freci gălbenuşurile cu zahărul şi sarea, apoi torni apa.
Amesteci albuşurile cu gălbenuşurile si, la final, încorporezi făina, în ploaie. Intinzi hârtie de copt într-o tavă de aragaz, torni compoziţia, o nivelezi şi o dai la cuptor până se rumeneşte.
Scoţi blatul pe o altă foaie de copt si-l rulezi cu ajutorul ei. Baţi frişca împreună cu întăritorul. Topeşti pe baie de aburi ciocolata, o laşi la răcorit şi o torni peste frişcă.
Amesteci şi adaugi esenţa de vanilie. Tai cubuleţe căpşunile şi le aşezi peste umplutrua. Derulezi aluatul, întinzi crema, descojeşti bananele şi le pui într-un capăt al aluatului. Rulezi şi dai la rece.
Rulada cu ciocolata, banane si capsuni
Pofta buna!