Rulada cu ciocolata, coniac si crema de vanilie
PrinteazaRulada cu ciocolata, coniac si crema de vanilie din: faina, oua zahar, ciocolata neagra, cafea tare, coniac, praf de copt, lapte, oua, unt, pastaie de vanilie, amidon de porumb.
- 100 g faina
- 5 oua
- 100 g zahăr
- 175 g ciocolată neagră
- 2-3 linguri cafea tare
- 1 lingură coniac
- 1 linguriţă praf de copt
Pentru cremă:
- 250 ml lapte
- 2 gălbenuşuri
- 100 g zahăr
- 100 g unt
- 1 păstaie vanilie
- 2 linguri coniac
- 20 g amidon de porumb
Mod de preparare:
Topeşti ciocolata pe baie de aburi. Separi ouăle, iar gălbenuşurile le baţi cu zahărul, apoi le amesteci cu cafeaua, coniacul şi ciocolata topită şi răcită.
Combini ingredientele uscate şi le pui în gălbenuşuri. Mucezi albuşurile până devin spumă şi le încorporezi şi pe ele, amestecând continuu.
Torni aluatul obţinut într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi-l dai la cuptorul preîncălzit 10-15 minute, până trece testul scobitorii.
Când este gata, răstomi blatul pe masă, acoperi cu hârtie de copt şi un prosop umed. îl rulezi cu grijă, îl laşi înfăşurat 5 minute, după care îl întinzi din nou.
Pentru cremă, pui laptele la fiert (laşi deoparte 2 linguri) împreună cu păstaia de vanilie.
Baţi gălbehuşurile cu zahărul şi le amesteci cu amidonul dizolvat în cele 2 linguri de lapte.
Tomi această compoziţie în laptele fierbinte şi laşi la foc mic până se îngroaşă. Pui untul şi amesteci până se topeşte. La final adaugi coniacul.
Crema răcontă o pui peste blat, rulezi cu ajutorul prosopului şi dai rulada la frigider 2 ore înainte să o serveşti.
Rulada cu ciocolata, coniac si crema de vanilie
Pofta buna!