Rulada cu ciocolata si cacao
PrinteazaRulada cu ciocolata si cacao din: lpate, unt, praf de copt, faina, oua, zahar, sare, cacao, frisca, ciocolata, vanilie.
Pentru blat:
- 60 ml lapte
- 2 linguri unt
- o linguriţă praf de copt
- 170 g făină
- 5 ouă
- 170 g zahăr
- un praf sare
- 50 g cacao
Pentru cremă:
- 250 g unt moale
- 80 ml friscă lichidă
- 200 g zahăr pudră
- 125 g ciocolată
- esenţă de vanilie
Mod de preparare:
La bain-marie se pun laptele şi untul, se amestecă pentru topire si apoi se trage vasul de pe foc.
Albuşurile se bat cu un praf de sare şi, când spuma începe să se formeze, se pun 60 g zahăr şi se amestecă pentru a obţine o spumă tare.
Gălbenuşurile se mixează cu restul de zahăr până devin spumoase si albe, se adaugă spuma de albuş în mai multe reprize, amestecul de făină, cacao şi praf de copt şi, la final, amestecul de lapte şi unt.
Se toarnă în tava tapetată cu hârtie, se coace 12 minute şi se scoate pe un şervet umed. Se rulează şi se lasă aşa să se răcească.
Pentru cremă, se mixează untul pentru a fi spumos, se adaugă treptat frişca şi vanilia. Se adaugă zahărul într-o singură repriză şi apoi ciocolata topită şi uşor răcorită. Se amestecă bine.
Se desface aluatul răcit, se umple cu 2/3 din crema de ciocolată, iar restul se foloseşte pentru exterior. Se nivelează cu un cuţit cu lamă lungă sau cu o spatulă şi se lasă la rece măcar 2 ore.
Pofta buna!