Ruladă cu ciuperci şi parmezan

Printeaza

Ruladă cu ciuperci şi parmezan din: faina, unt, oua, lapte, apa, ciuperci, ceapa, ardei, morcov, fasole verde, parmezan, drojdie, sare, piper, ulei de masline, busuioc, rosii, salata verde, castraveti.

Ingrediente:Rulada cu ciuperci si parmezan

  • 500 g făină
  • 250 g unt
  • două ouă
  • 100 ml lapte
  • 100 ml apă
  • 300 g ciuperci
  • o ceapă
  • un ardei gras
  • un morcov
  • 200 g fasole verde
  • 200 g parmezan
  • 25 g droj­die
  • sare
  • piper
  • 85 ml ulei de măsline
  • busuioc
  • roşii
  • salată verde
  • castraveţi

 

Mod de preparare:

Intr-o oală se pun la fiert laptele cu apa, sarea şi untul. Se lasă să fiarbă cinci minute, se opreşte focul şi se lasă să se răcească. Se adaugă un ou, 60 ml ulei, piper, drojdie şi se amestecă. Se toarnă peste făină, se frământă până când rezultă un aluat potrivit de tare şi se lasă să dospească la loc cald.

Ceapa, ardeiul şi ciupercile se taie mărunt. Morcovul curăţat şi fasolea se spală, se fierb şi se taie în bucăţele. Se încinge uleiul rămas, se pun legumele şi se călesc timp de zece minute. Se scurg de apă şi se lasă să se răcească într-o stre­curătoare.

Se întinde aluatul, se presară legumele, o lingură de busuioc uscat şi parmezanul ras. Se rulează, se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se unge cu ou bătut. Se introduce în cuptor şi se coace 30-45 de minute la foc potrivit.

Se serveşte fierbinte sau rece, cu salată din roşii, castraveţi şi salată verde.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.