Rulada cu crema de cacao
Printeaza
O reteta delicioasa de rulada cu crema de cacao, oua, zahar, faina, ulei, esenta de rom si margarina.
- 4 ouă
- 4 linguri de zahăr
- 4 linguri făină
- 1 lingură de ulei
- 1 esenţă rom
Incrediente cremă :
- 150 g margarină
- 150 g zahăr
- 2 linguri cacao
Mod de preparare:
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă cu zahărul, până se întăresc. Freci gălbenuşurile cu uleiul şi le adaugi peste albuşuri. Amesteci încet, de jos în sus, cu o lingură de lemn, adaugi esenţa şi făina turnată în ploaie.
Ungi cu ulei o tavă cu dimensiunile de 31/23 cm, o tapetezi cu hârtie de copt, pe care o ungi cu ulei, torni aluatul şi dai tava la cuptor pentru 20 de minute, la foc iute. Scoţi rulada din cuptor, o desprinzi de pe hârtia de copt, cât timp este caldă, cu lama unui cuţit. Răstorni blatul tot pe o hârtie de copt şi îl laşi să se răcească puţin, cât timp faci crema.
Freci margarina cu zahărul şi cacaua, până ce crema devine spumoasă şi omogenă.Ungi blatul cu 3/4 din crema de cacao şi rulezi strâns, cu grijă, ca să nu se rupă marginile, cu ajutorul hârtiei de copt. Cu restul de cremă ungi rulada.
Pofta buna!