Rulada cu crema de cafea si ciocolata
PrinteazaRulada cu crema de cafea si ciocolata din: oua, zahar, faina, unt, ciocolata, cafea.
Pentru blat:
- 4 ouă
- 125 g zahăr
- 125 g făină
- 60 g unt
Pentru cremă:
- 300 g unt
- 6 gălbenuşuri
- 150 g ciocolată neagră
- 4 linguri de cafea
- 60 g zahăr
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Freacă gălbenuşurile cu zahărul până se albesc. Adaugă treptat făina, apoi albuşurile bătute spumă şi amestecă totul până obţii o compoziţie omogenă.
Tapetează tava cu hârtie de copt unsă cu unt, întinde compoziţia uniform şi coace-o la foc potrivit.
Acum pregăteşte crema: freacă untul cu zahărul şi gălbenuşurile. Topeşte la foc mic ciocolata, adaugă cafeaua, deja făcută, apoi pune totul peste untul bine frecat, puţin câte puţin, şi amestecă bine.
Unge blatul cât e cald cu jumătate din cremă şi rulează. Intinde restul de cremă deasupra ruladei şi pudrează cu zahăr fin sau fulgi de cocos ori cu fulgi de ciocolată.
Pofta buna!