Rulada cu crema de cafea si ciocolata

Printeaza

Rulada cu crema de cafea si ciocolata din: oua, zahar, faina, unt, ciocolata, cafea.

Ingrediente:Rulada cu crema de cafea si ciocolata

Pentru blat:

  • 4 ouă
  • 125 g zahăr
  • 125 g făină
  • 60 g unt

Pentru cremă:

  • 300 g unt
  • 6 gălbenuşuri
  • 150 g ciocolată neagră
  • 4 linguri de cafea
  • 60 g zahăr
  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Freacă gălbenuşurile cu zahărul până se albesc. Adaugă treptat făina, apoi albuşurile bătute spumă şi amestecă totul până obţii o compoziţie omogenă.

Tapetează tava cu hârtie de copt unsă cu unt, întinde compoziţia uniform şi coace-o la foc potrivit.

Acum pregăteşte crema: freacă untul cu zahărul şi gălbenuşurile. Topeşte la foc mic ciocolata, adaugă cafeaua, deja făcută, apoi pune totul peste untul bine frecat, puţin câte puţin, şi amestecă bine.

Unge blatul cât e cald cu jumătate din cremă şi rulează. Intinde restul de cremă deasupra ruladei şi pudrează cu zahăr fin sau fulgi de cocos ori cu fulgi de ciocolată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.