Rulada cu crema de ciocolata si whisky
PrinteazaRulada cu crema de ciocolata si whisky din: oua, zahar, suc de lamaie, coaja de lamaie, zahar vanilat, faina, praf de copt, ciocolata unt, miere, frisca, whisky.
- 6 ouă
- 130 g zahăr
- suc de lămâie
- 1/4 linguriţă coajă de lămâie
- 1/2 linguriţă zahăr vanilinat
- 130 g făină
- 1 vârf de cuţit praf de copt
Ingrediente cremă:
- 200 g ciocolată
- 80 g unt
- 2 linguri miere fluidă
- 350 ml frişcă
- 2 ouă
- 1 lingură whisky
Mod de preparare:
Pentru blat, se separă ouăle, gălbenuşurile se bat cu zahăr, zahăr vanilinat şi suc şi coajă de lămâie. Se înglobează pe rând făina, praful de copt şi albuşul bătut.
Se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt; se nivelează şi se coace 35 min. în cuptorul încins la 180 °C. Se răstoarnă pe un prosop pudrat cu zahăr; se desprinde cu grijă hârtia de copt de pe fund şi se rulează blatul în prosop. Se lasă să se răcorească.
Pentru cremă, se bat ouăle cu miere şi whisky. Se adaugă ciocolata topită cu unt şi răcorită şi frişca. Se derulează blatul şi se aşază crema; se rulează apoi la loc şi se dă la frigider. Se ornează.
Rulada cu crema de ciocolata si whisky
Pofta buna!