Rulada cu crema de lapte si fructe de padure
PrinteazaRulada cu crema de lapte si fructe de padure din: oua, zahar, faina, coaja de lamaie, lapte, unt, amidon de porumb, esenta de vanilie, frisca, fructe de padure, capsune, zahar pudra si sirop din compot.
Pentru blat:
- 5 oua
- 130g zahar
- 120g faina
- coaja rasa de la 1 lamaie
Pentru crema de lapte:
- 1/2 litru de lapte
- 70g unt
- 70g amidon de porumb
- 100g zahar
- 1 lingurita de esenta vanilie
- 170g frisca
Pentru decor si umplutura:
- fructe de padure proaspete sau congelate
- capsune
- zahar pudra
- sirop din compot
Mod de preparare:
Se prepara blatul pentru rulada: galbenusurile se mixeaza cu zaharul, se adauga apoi coaja rasa de lamaie si se pune treptat faina cernuta. Albusurile se bat spuma si seadauga usor in compozitia de galbenusuri si faina.
Se tapeteaza o tava de dimensiune 30X40 cu hartie de copt si se unge cu putin unt. Se toarna aluatul in tava si se coace la 180 grade pentru aproximativ 15 minute.
Cand aluatul s-a copt, se scoate pe o carpa umezita cu apa si se taie marginile la blat. Se ruleaza blatul pe prosop si se lasa sa se raceasca.
Cat timp blatul se raceste, se prepara crema de lapte: untul se freaca bine cu zaharul si esenta de vanilie pana devine cremos. Se adauga amidonul si se dilueaza cu lapte.
Se pune crema la foc moderat si se amesteca pana se ingroasa. Dupa ce crema de lapte s-a racit se incorporeaza frisca.
Se deruleaza usor blatul pentru rulada, se insoropeaza, se intinde crema de lapte iar apoi se pun pe toata suprafata fructele de padure si se ruleaza usor rulada.
Rulada cu crema de lapte si fructe de padure se inveleste cu folie de plastic si se tine cateva ore la frigider.
Cand este gata, se scoate folia de plastic si rulada cu crema de lapte si fructe de padure se decoreaza cu capsune si se presara zahar pudra.
Pofta buna!