Rulada cu crema si capsuni

Printeaza

Rulada cu crema si capsuni din: oua, zahar, faina, praf de copt, iaurt, sirop, gelatina, frisca, capsuni.

Ingrediente aluatul:Rulada cu crema si capsuni

  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 25 g zahar pudra
  • 75 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • zahar pentru rulat.

Ingrediente umplutura:300 g iaurt, 1/8 l sirop de visine, 8 foi de gelatina, 200 g frisca batuta, 500 g capsuni.

 

Mod de preparare:

Se sparg ouale si se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca bine (cu mixerul )cu zaharul tos si zaharul vanilat, pana ce devin cremoase si se albesc.

Albusurile si zaharul pudra se bat spuma, se cerne peste ele faina si praful de copt, se amesteca si se incorporeaza usor in galbenusurile frecate cu zahar.

Aluatul astfel preparat se intinde intr-o tava tapetata cu hartie si se coace imediat15-20 de minute in cuptorul incins la 170C.

Se scoate din cuptor, se rastoarna pe un stergar presarat cu zahar, se indeparteaza hartia, se ruleaza si se lasa sa se raceasca.

Separat, se amesteca iaurtul cu siropul. Gelatina se inmoaie in apa rece, se stoarce, se adauga doua linguri de apa, se pune pe foc intr-o craticioara si se lasa sa se dizolve incet la temperatura mica.

Apoi se incorporeaza in amestecul de iaurt si sirop si se lasa sa se raceasca. Cand s-a intarit, se introduce frisca batuta.

Se deruleaza usor aluatul si se unge cu crema, dupa care se ruleaza din nou si se baga la frigider sa se intareasca.

Inainte de-a o servi, rulada se taie felii si pe fiecare felie se asaza cateva capsuni spalate, curatate si, eventual, taiate in doua.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • rulada cu crema de capsuni

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.