Rulada cu dovlecei, mascarpone si verdeata
PrinteazaRulada cu dovlecei, mascarpone si verdeata din: unt, dovlecei, sare, piper, patrunjel, mascarpone, arpagic, marar, file de pastrav afumat.
Ingrediente:
- 60 g unt
- 2 dovlecei medii daţi pe râzătoare
- 4 ouă
- sare şi piper
- 4 linguri cu pătrunjel tocat fin
Ingrediente pentru umplutura:
- 250 g mascarpone
- 2 linguri cu vârf cu arpagic
- 2 linguri cu vârf cu mărar tocat fin
- 125 g file de păstrăv afumat, mărunţit
Mod de preparare:
Incălzeşte cuptorul la200°C.Topeşte jumătate de unt într-o tigaie, pune dovleceii şi prăjeşte-i la foc mediu 3-4 minute până se înmoaie. Lasă-i să se răcească.
Topeşte restul de unt într-o cratiţă, adaugă făina şi amestecă până se formează o pastă. Adaugă treptat laptele, amestecând bine. Fierbe 2-3 minute. Lasă să se răcească.
Bate gălbenuşurile, adaugă dovleceii, pătrunjelul, sare şi piper. Bate albuşurile bine şi adaugă-le în amestecul cu dovlecei.
Coace totul într-o tavă, 15-18 minute. Scoate rulada, ruleaz-o cu ajutorul unui prosop şi las-o să se răcească 20 de minute.
Pentru umplutură, bate crema mascarpone într-un castron cu telul şi adaugă verdeaţa şi peştele. întinde rulada şi aşază umplutura de verdeaţă. Rulează.
Rulada cu dovlecei, mascarpone si verdeata
Pofta Buna!