Rulada cu dulceata de piersici
PrinteazaRulada cu dulceata de piersici din: oua, zahar, faina, ulei, sare, praf de copt, zahar vanilinat, dulceata, frisca, piersici, afine.
- 6 ouă
- o cană zahăr
- o cană şi jumătate făină
- 3 linguri ulei
- un praf sare
- un pliculeţ praf de copt
- un plic zahăr vanilinat
- dulceaţă de piersici
- frişcă
- piersici şi afine proaspete, pentru ornat
Mod de preparare:
Se separă albuşurile de gălbenuşuri şi se bat spumă albuşurile cu zahărul.
Gălbenuşurile amestecate cu praful de sare şi cu cele trei linguri de ulei se adaugă peste spuma de albuşuri.
Se adaugă apoi făina, praful de copt şi zahărul vanilinat, se amestecă şi compoziţia se toarnă într-o tavă dreptunghiulară (20/30 cm) tapetată cu hârtie de copt.
Tava se introduce în cuptorul’bine încins şi se coace aluatul 30-40 de minute. Se lasă prăjitura să se răcească în cuptor.
După ce s-a răcit, blatul se taie în două foi care se rulează în hârtie de copt si se lasă pentru puţin timp să stea aşa. Se desfac apoi şi se ung ruladele cu diferite creme, dulceţuri sau gemuri. In situaţia de faţă, rulada a fost umplută cu dulceaţă de piersici.
Se acoperă cu frişcă şi se ornează cu felii de piersici si afine.
Rulada cu dulceata de piersici
Pofta buna!