Ruladă cu fistic
PrinteazaRuladă cu fistic din: oua, faina, zahar, ghimbir, ulei de masline, ciocolata neagra, fistic, cacao, sare, praf de copt, zahar vanilat, budinca de vanilie, frisca, topping de capsuni, sos caramel.
- 6 ouă
- 120 g făină
- 150 g zahăr tos
- ghimbir
- 50 ml ulei de măsline
- 200 g ciocolată neagră
- 50 g fistic
- cacao
- sare
- praf de copt
- două pliculeţe cu zahăr vanilinat
- budincă de vanilie
- 300 ml frişca
- topping de căpşuni
- sos caramel
Mod de preparare:
Gălbenuşurile se mixează împreună cu zahărul tos, zahărul vanilinat, uleiul şi pudra de ghimbir până când îşi dublează volumul. Albuşurile se amestecă bine cu sarea şi se mixează până când nu mai cad de pe braţele mixerului.
Se pune făina amestecată cu două linguri de cacao şi o jumătate de pliculeţ de praf de copt peste gălbenuşuri şi se mixează. Se amestecă bine cu o lingură de lemn, se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, unsă cu unt, se nivelează şi se introduce în cuptor.
Se coace 10-12 minute la foc potrivit, se scoate de pe hârtie, se rulează pe un prosop umed şi se lasă la răcit. Frişca se mixează, se amestecă bine cu fisticul tocat mărunt, ciocolata topită şi răcită, se întinde pe blat şi se rulează. Se serveşte cu o cremă din budincă de vanilie, topping de căpşuni şi sos caramel.
Poftă bună!