Rulada cu frisca colorata

Printeaza

Rulada cu frisca colorata din: oua, faina, zahar, zahar vanilinat, praf de copt, esenta de lamaie, frisca lichida, zeama de sfecla rosie si bombonele decorative.

 

Ingrediente:Rulada_cu_frisca_colorata

Pentru blat

  • 4 ouă
  • 4 linguri făină
  • 4 linguri zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 fiolă esenţă de lămâie

Pentru umplutură şi decor

  • 500 ml frişcă lichidă
  • 2 linguri zeamă de sfeclă roşie proaspăt stoarsă
  • bombonele decorative

 

Mod de preparare:

Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă tare, cu un praf de sare, apoi adaugi gălbenuşurile frecate cu zahărul şi zahărul vanilinat, praful de copt dizolvat în puţină zeamă de lămâie, esenţa şi, la sfârşit, făina, în ploaie.

Amesteci de jos în sus, cu lingura de lemn, ca să nu se lase compoziţia.

Ungi cu ulei şi tapetezi cu hârtie de copt o tavă de 25×35 cm. Intinzi compoziţia şi coci blatul la foc mediu, timp de 15-20 de minute, până când se rumeneşte uşor pe margini.

Răstorni foaia coaptă pe un prosop de bucătărie şi le rulezi împreună. Le laşi să se răcească astfel.

Baţi frişca rece, pe care, în prealabil, ai păstrat-o cel puţin 3 ore în frigider. Colorezi 2/3 din frişcă, folosind zeama proaspătă de sfeclă roşie.

Derulezi blatul, îndepărtezi hârtia de copt şi şervetul şi întinzi frişcă roz până aproape de margini. Rulezi şi decorezi rulada după imaginaţie, cu frişcă de două culori şi bombonele decorative.

Tai rulada în felii groase de 2 – 2 1/2 cm, după ce ai păstrat-o puţin la rece.

 

Rulada cu frisca colorata

Rulada_cu_frisca_colorata

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.