Rulada cu frisca si cacao
PrinteazaRulada cu frisca si cacao din: oua, zahar, cacao, faina, esenta de rom, praf de copt.
- 5 ouă
- 5 linguri de zahăr
- 3 linguri de cacao
- 5 linguri de faină
- 1 esenţă de rom
- 1/2 pliculeţ praf de copt
Ingrediente cremă:1/2 1 frişcă lichidă, 1 pliculeţ gelatină, 1 esenţă de vanilie
Ingrediente sos de vanilie:250 g lapte ,3 gălbenuşuri, 3 linguri zahăr, 1 fiolă esenţă de vanilie
Ingrediente decor:100 g ciocolată cu lapte
Mod de preparare:
Pentru blat, se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat până se întăresc, apoi se pune zahărul. Când s-a topit, se adaugă esenţa de rom, gălbenuşurile amestecate cu cacaua şi făina amestecată cu praful de copt. într-o tavă unsă cu ulei se pune hârtie de copt, se toarnă compoziţia şi se dă la cuptor 20 de minute. Se scoate blatul pe un prosop ud şi se lasă la răcit.
Pentru sosul de vanilie, se amestecă într-o cratiţă gălbenuşurile cu zahărul şi se adaugă încet laptele călduţ, ca să se desfacă bine gălbenuşurile.
Se aşază cratiţa pe baie de aburi, se lasă până când sosul dă în câteva clocote, ic adaugă esenţa de vanilie şi se lasă la răcit. Peste blatul răcit se toarnă sosul de vanilie uniform, cu ajutorul unei linguriţe.
Pofta buna!