Rulada cu frisca si fulgi de migdale
PrinteazaRulada cu frisca si fulgi de migdale din: faina, zahar, oua, fulgi de migdale, frisca, fructe.
- 125 g făină
- 125 g zahăr pudră
- 4 ouă
- 60 g fulgi de migdale
Pentru umplutura:
- 250 ml frişca lichidă foarte rece
Pentru ornat:
- frişcă
- fructe, după gust
Mod de preparare:
Ouăle cu zahărul se amestecă la bain-marie până devin o cremă spumoasă. Se scot de la bain-marie şi se continuă baterea pentru a se răci. Se adaugă făina.
Se toarnă aluatul în tava de copt tapetată cu hârtie, se presară migdalele şi se coace 5-8 minute.
Se scoate pe un şervet umed, se rulează şi se lasă aşa să se răcească. Se bate frişca, se desface aluatul răcit, se umple şi se rulează din nou. Se lasă 2 ore la rece.
Se serveşte ornată cu frişcă şi fructe, după gust.
Pofta buna!