Rulada cu frisca si gem
PrinteazaRulada cu frisca si gem din: oua, zahar, faina, frisca, gem.
- 6 ouă
- 120 g zahăr
- 180 g făină
- 1/2 linguriţă esenţă de portocale
- coaja rasă a unei portocale
- un praf sare
Pentru umplutură:
- 200 g frişca lichidă
- 200 g gem fin de portocale
Mod de preparare:
Pentru blat, se amestecă gălbenuşurile cu zahărul, apoi se adaugă esenţa de portocale şi coaja rasă. Se adaugă făina şi se amestecă. Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare şi se adaugă spuma în trei reprize peste amestecul cu făină.
Se toarnă aluatul în tava tapetată cu hârtie, se coace 20 de minute şi se scoate apoi pe un şervet umezit. Se rulează şi se lasă aşa să se răcească.
Se bate frişca şi apoi se amestecă cu gemul şi se mixează. Se desface aluatul, se pune umplutura, se rulează şi se lasă apoi la rece pentru 3 ore.
Pofta buna!