Rulada cu frisca si visine
PrinteazaRulada cu frisca si visine din: oua, zahar, faina, cacao, visine, frisca.
- 6 ouă
- 120 g zahăr
- 160 g făină
- 20 g cacao
- esenţă de vanilie
- 100 g vişine
- 250 ml frişcă lichidă
- 100 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul folosind telul. Când compoziţia a devenit albicioasă, se pune vanilia, se amestecă şi se pune făina amestecată cu cacaua şi cernută.
Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare şi se adaugă în trei reprize în aluat. Se toarnă aluatul în forma de copt tapetată cu hârtie şi se coace 20 de minute.
Se scoate, se rulează şi se lasă la răcit.
Frişca foarte rece se bate cu zahărul. Vişinele pentru umplut se taie ca să se aranjeze mai bine. Se desface aluatul răcit, se umple cu frişcă, se pun vişinele, se rulează din nou.
Pofta buna!