Ruladă cu frişcă
PrinteazaRuladă cu frişcă
- 6 ouă
- 6 linguri zahăr pudră
- 1 lingură cu vîrf făină
- 3 linguriţe cacao
- 350 g frişcă pentru umplutură
- ulei şi făină pentru formă
Mod de preparare:
Se freacă gălbenuşurile cu zahărul ca o cremă, se adaugă făina şi cacaua, iar după ce s-a amestecat bine, spuma de albuşuri.
Se toarnă compoziţia într-o tavă dreptunghiulară unsă cu ulei şi presărată cu făinăşi se coace la foc potrivit.
Cînd s-a rumenit frumos, se răstoarnă pe un fund de lemn acoperit cu un şervet ud şi bine stors, se acoperăşi se lasă să se răcească complet.
Se aşterne apoi frişca în strat uniform de gros şi se rulează cu ajutorul şervetului. Se aşază pe un platou şi se garniseşte cu frişcă.
Pofta buna!