Rulada cu inghetata de zmeura

Printeaza

Rulada cu inghetata de zmeura din: îngheţată de vanilie, oua, zahar, faina, zmeura, gem de zmeura.

Ingrediente:Rulada_cu_inghetata_de_zmeura

  • 1 litru îngheţată de vanilie
  • 3 ouă
  • 185 g zahăr tos plus pentru presărat
  • 75 g făină cu factor de creştere
  • 200 g zmeură proaspătă plus pentru servit
  • 4 linguri gem de zmeură
  • 2 linguri zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Lasă îngheţata la temperatura camerei să se înmoaie uşor atăt cât să o poţi întinde pe o foaie de hârtie de copt. Rulează şi împachetează ca să obţii un sul lung de 5×30 cm.

Răsuceşte hârtie la capete şi dă la congelator până când se solidifică. Incinge cuptorul la 7/220°C.

Bate ouăle cu zahărul până când amestecul devine cremos şi se deschide la culoare.

Incorporează făina şi apoi toarnă compoziţia într-o tavă de copt tapetată de 23×33 cm. Niveleaază suprafaţa şi dă la cuptor 12-15 minute, până când se rumeneşte şi devine elastică la atingere.

Presară cu zahăr tos o foaie de hărie de copt şi răstoarnă foaia de ruladă pe ea. Lasă să se racorească.

Mărunţeşte zmeura si trece-o prin sita. Combina cu gemul şi adauga zaharul pudră. Fierbe la foc mic 5 minute până când se îngroasa. Lasa sâ se răcească.

Unge foaia de rulada cu sosul de zmeura, asaza sulul de îngheţata si rulează. Aşază rulada pe platoul de servit si taie felii.

Serveşte cu adaos de zmeură proaspata.

Rulada cu inghetata de zmeura

Rulada_cu_inghetata_de_zmeura

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.