Rulada cu lamaie
PrinteazaO reteta de rulada cu lamaie, faina, zahar, oua, amidon, praf de copt, gelatina, smantana si coaja de lamaie.
Ingrediente:
- 4 ouă
- 100 g zahăr
- 75 g făină
- 75 g amidon alimentar
- 1 lingură praf de copt
- 6 foi gelatină albă
- 100 ml suc lămâie
- 400 g smântână
- 75 g zahăr
- coajă rasă de lămâie
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Baţi ouăle şi zahărul, la bainmărie, până devin consistente şi spumoase. Adaugi făina, amidonul şi praful de copt şi omogenizezi, întinzi aluatul într-o tavă acoperită cu hârtie pentru copt şi dai la cuptor pentru 10-12 minute.
Răstorni “foaia” pe un prosop presărat cu zahăr, îndepărtezi hârtia de copt, o înveleşti în prosop şi o laşi la răcit. Dizolvi gelatina şi o amesteci cu sucul de lămâie şi coaja apoi adaugi acest amestec peste cel cu gelatină.
Intinzi crema peste blat, rulezi şi laşi la răcit o oră. Decorezi fiecare felie cu zahăr pudră şi, eventual, cu sos de ciocolată sau sirop din dulceaţă.
Pofta buna!