Ruladă cu lămie si cocos
PrinteazaRuladă cu lămie si cocos
Ingrediente:
- 300 g fulgi de porumb
- două ouă
- 150 g zahăr tos
- două lămâi
- 35 g unt
- 200 ml frişca
- două-pliculeţe cu zahăr vanilinat
- un vârf de cuţit de sare
- 50 g fructe confiate
- 200 g nucă de cocos
- rahat
- fructe din dulceaţă
Preparare:
Intr-un vas se mixează ouăle cu zahărul tos şi sarea până când îşi dublează volumul.
Se adaugă sucul şi coaja de la lămâi, se toarnă compoziţia într-un vas şi se fierbe la bain-marie până când devine ca o cremă.
Se adaugă untul, zahărul vanilinat şi se amestecă până când nu se mai simte zahărul. Se lasă la răcit, amestecând din când în când ca să nu se formeze o crustă.
Frişca se mixează până când nu mai cade de pe braţele mixerului, se amestecă bine cu jumătate din cantitatea de cocos, crema de lămâie, Se amestecă bine cu o lingură, până când se formează o compoziţie mai groasă.
Se presară restul de cocos pe o folie de plastic, se toarnă compoziţia şi se rulează, trecân-du-se prin cocos. Se lasă la rece şi se ţine minimum 30 de minute.
Ruladă cu lămâie si cocos
Pofta buna!