Rulada cu legume
PrinteazaRulada cu legume
Ingrediente:
- 2 cepe
- 2 căţei de usturoi
- câte 2 ardei graşi roşii şi galbeni
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 cutie roşii bucăţi (425 ml)
- 2 linguri suc de lămâie
- sare
- piper
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 ardei iute
- 3 cepe verzi
- 4 rulade de porc (a 175 g)
- 2 linguri făină
- 250 ml supă
- zahăr
Preparare:
Tocaţi mărunt ceapa, usturoiul şi ardeiul. Căliţi-le într-o lingură de ulei, adăugaţi roşiile bucăţi şi lăsaţi totul să fiarbă înăbuşit circa 15 minute. Condimentaţi legumele cu sare şi piper.
Tocaţi pătrunjelul, îndepărtaţi seminţele ardeiului iute, tocaţi-l, apoi tăiaţi şi ceapa verde inele. Pasaţi totul şi săraţi. Intindeţi amestecul de legume peste carne, rulaţi-o şi fixaţi-o. Presăraţi-o cu făină.
Prăjiţi rulada în uleiul rămas circa 6 minute. Turnaţi sucul de lămâie şi supa şi lăsaţi-o să fiarbă înăbuşit circa 40 de minute.
Condimentaţi-o cu sare, piper şi un vârf de cuţit de zahăr. Serviţi-o alături de legumele cu ardei gras şi ornaţi-o după cum doriţi, eventual cu puţină verdeaţă.
Rulada cu legume
Poftă bună!