Ruladă cu mac şi marţipan

Printeaza

Ruladă cu mac şi marţipan

Ruladă cu mac şi marţipan

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 275 ml lapte dulce
  • 5 ouă, 200 g zahăr tos
  • 100 g unt
  • 25 g drojdie
  • sare
  • 100 g marţipan
  • 400 g mac
  • două linguri de miere
  • sare
  • esenţă de rom
  • zahăr vanilinat
  • coajă de lămîie
  • coajă de portocală
  • fistic

Preparare:

Intr-un castron se dizolvă drojdia cu puţin lapte dulce, o lingură de zahăr şi o lingură de făină.

Se cerne făina, se pune drojdia în mijloc şi se adaugă restul de zahăr tos, se purne laptele dulce, esenţă de rom, um praf de sare şi două ouă.

Se toarnă uintul topit, se frămîntă pînă rezultă un aluat potrivit de tare, se acoperă cu un şervet şi se lasă să dospească la loc cald.

Macul se macină, se amestecă bine cu mierea, marţipanul dat prin maşina de tocat şi esenţă de rom. Se adaugă două ouă, se amestecă şi se lasă să stea zece minute.

Se întinde aluatul într-o foaie subţire, se unge cu crema de mac, se rulează şi se pune într-o tavă.

Se unge cu ou bătut, se introduce în cuptor şi se coace timp de 30-45 de minute la foc potrivit.

Ruladă cu mac şi marţipan.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Buna rulada cu mac.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.