Ruladă cu mac şi marţipan
PrinteazaRuladă cu mac şi marţipan
Ingrediente:
- 500 g făină
- 275 ml lapte dulce
- 5 ouă, 200 g zahăr tos
- 100 g unt
- 25 g drojdie
- sare
- 100 g marţipan
- 400 g mac
- două linguri de miere
- sare
- esenţă de rom
- zahăr vanilinat
- coajă de lămîie
- coajă de portocală
- fistic
Preparare:
Intr-un castron se dizolvă drojdia cu puţin lapte dulce, o lingură de zahăr şi o lingură de făină.
Se cerne făina, se pune drojdia în mijloc şi se adaugă restul de zahăr tos, se purne laptele dulce, esenţă de rom, um praf de sare şi două ouă.
Se toarnă uintul topit, se frămîntă pînă rezultă un aluat potrivit de tare, se acoperă cu un şervet şi se lasă să dospească la loc cald.
Macul se macină, se amestecă bine cu mierea, marţipanul dat prin maşina de tocat şi esenţă de rom. Se adaugă două ouă, se amestecă şi se lasă să stea zece minute.
Se întinde aluatul într-o foaie subţire, se unge cu crema de mac, se rulează şi se pune într-o tavă.
Se unge cu ou bătut, se introduce în cuptor şi se coace timp de 30-45 de minute la foc potrivit.
Pofta buna!
Buna rulada cu mac.