Rulada cu mac si miere
PrinteazaRulada cu mac si miere din: faina, zahar, drojdie, unt, oua, sare, lapte, mac, miere, oua.
Pentru aluat:
- 1 kg făină
- 60 g zahăr
- 10 g drojdie uscată
- 100 g unt
- 2 ouă
- 1 praf sare
- 100 ml lapte
Pentru umplutură:
- 250 g mac
- 120 g zahăr
- 50 g miere
- 2 ouă
Mod de preparare:
Amesteci drojdia uscată cu făina. în laptele cald topeşti zahărul şi sarea, apoi adaugi ouăle şi untul topit, în prealabil. Combini toate ingredientele şi întreaga compoziţie o încorporezi în cea cu făină. Aluatul obţinut îl acoperi cu un prosop şi-l ţii la cald o oră.
Intre timp prepari umplutura. Speli macul, îl pui într-o cratiţă, îl acoperi cu apă şi-l fierbi la foc mic aproximativ o oră. Ulterior, îl strecori şi îl treci prin apă rece. Amesteci macul fiert cu zahărul, mierea, un ou şi le dai prin blender.
Când aluatul şi-a dublat volumul, îl mai frămânţi puţin şi-l mai laşi deoparte la loc cald încă 30 de minute.
Ulterior, îl împărţi în trei părţi egale şi fiecare parte o întinzi pe masa presărată cu făină, o umpli cu amestecul de mac şi o rulezi. Pui ruladele formate într-o tavă tapetată şi le laşi deoparte 25 de minute.
Le ungi cu un ou bătut, apoi le dai la cuptorul preîncălzit 30 de minute.
Rulada cu mac
Pofta buna!