Rulada cu mac si smantana
Printeaza
O reteta delicioasa de rulada cu mac, faina, unt, galbenus, smantana, drojdie, zahar, lapte, stafide si zahar vanilat.
- 500 g făină
- 150 g unt
- 1 gălbenuş
- 4 linguri smântână
- 20 g drojdie dizolvată în 4 linguri lapte călduţ
Ingrediente umplutură:
- 350 g mac
- 350 g zahăr
- unt cât o nucă
- 3 linguri lapte
- 250 g stafide
- 2 pliculeţe cu zahăr vanilat
Mod de preparare:
Amesteci toate ingredientele foarte bine, astfel încât să obţii o cocă omogenă pe care o împărţi în 3 şi o laşi să stea 30 minute.In acest timp, pregăteşti umplutura aşa: Râşneşti macul şi-l pui la fiert cu zahărul şi laptele.
Il laşi 5 minute să fiarbă şi vei obţine o pastă de consistenţa smântânii groase, lei de pe foc, laşi să se răcească un pic şi adaugi untul, stafidele (eu le-am pus 3 ore să se umfle în apă caldă) şi răzătura de lămâie (lămâia am spălat-o foarte bine înainte).
Apoi, întinzi cu sucitorul fiecare dintre cele 3 foi pentru că eu am vrut sa fac un colac şi o prăjitură în tava de cozonac, am întins numai două foi.Pe fiecare foaie pui umplutura, o nivelezi şi rulezi nu foarte strâns.
Aşezi fiecare ruladă în tavă (neunsă, căci aluatul are unt), o înţepi cu o furculiţă, o dai cu gălbenuş şi laşi să crească o oră.
Inainte de a da la cuptor, mai ungi încă o dată cu gălbenuş fiecare ruladă. Dai la cuptor şi, când s-au rumenit, le scoţi, le laşi 2-3 minute să se răcorească şi le scoţi din tavă.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- rulada cu mac