Ruladă cu mac
PrinteazaRuladă cu mac
Ingrediente:
- un kilogram de făină
- 50 g drojdie
- 500 ml lapte dulce
- 200 g unt
- 5 ouă
- 250 g zahăr tos
- o lămîie
- o portocală
- un linguriţă rasă de sare
- o sticluţă esenţă de nom
- gem de căpşune
- 100 g mac
- miezuri nucă
- alune
Preparare:
Intr-un ibiric se încălzeşte laptele, se adaugă zahărul tos, sarea şi se lasă să se răcească puţin. Se adaugă drojdia, untul şi se amestecă pînă se omogenizează ingredierntele.
Făina se cerne, se pune într-un vas înalt, sie toarnă amestecul din ibric, se iadaugă patru ouă bătute cu o furculiţă, esenţa de rom, coaja rasă de lămîie şi portocală.
Se frămîntă pînă cînd se încorporează toate ingredientele şi se obţine un aluat omogen.
Se acoperă cu un şervet şi se ţine la cald 45 de minute, apoi se întinde aluatul, se unge cu gem de căpşune, se presară mac măcinat, se rulează şi se aşază în tăvi unse cu unt.
Se ung cu ou bătut, se introduc în cuptor şi se coc la foc mediu, 30-45 de minute, avînd grijă să nu se ardă.
Ruladă cu mac
Pofta buna!
Nu prea sunt innebunita dupa mac. Bunica facea rulada cu mac, dar nu prea mancam 🙂