Ruladă cu mandarine si cremă fină de brânză
PrinteazaRuladă cu mandarine si cremă fină de brânză din: faina, praf de copt, oua, sare, zahar, mandarine, branza de vaci, coaja de portocala, suc de portocala, gelatina, frisca si zahar pudra.
- 120 g faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- 3 oua (galbenusurile separate de albusuri)
- sare
- 150 g zahar
- 500 g mandarine
- 250 g branza de vaci
- 2 lingurite coaja de portocala rasa
- 50 ml suc de portocale
- 1 plic gelatina instant
- 250 g frisca
- 2 linguri zahar pudra
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 210°C. Se amestecă făina cu praf de copt. Se bat albuşurile cu 1 praf de sare; se adaugă 120 g zahăr, apoi gălbenuşurile.
Se înglobează în final făina. Aluatul obţinut se repartizează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şl se coace 8 min. Se răstoarnă pe un prosop textil tapetat cu zahăr şl se desprinde hârtia de pe fund.
Se rulează blatul în prosop şl se lasă să se răcească. Se lasă să se scurgă mandarinele. Se amestecă brânza de vaci cu suc şi coajă de portocală, 30 g zahăr şi gelatina instant.
Se înglobează frişca bătută separat. Se derulează blatul şl se unge cu cremă de brânză, lăsând marginea liberă.
Se repartizează deasupra mandarinele; se rulează. Se dă rulada la frigider cea 3 ore. înainte de servire se pudrează cu zahăr.
Ruladă cu mandarine si cremă fină de brânză
Pofta buna!