Rulada cu marmelada de piersici
PrinteazaRulada cu marmelada de piersici din: oua, zahar, faina, coaja de lamaie, marmelada, unt.
- 2 ouă
- 2 linguri zahăr tos
- 2 linguri rase de făină
- coajă de lămîie
- 1 lingurâ marmeladă de piersici
- 10 g unt sau ulei
Mod de preparare:
Se freacă gălbenuşurile cu o lingură de zahăr, pană cand devin spumoase şi încep să se albească. Albuşul se bate cu restul de zahăr pană se întăreşte şi se dizolvă toate cristalele de zahăr.
Se amestecă apoi cu gălbenuşul, coaja de lămaie şi făina care se adaugă pe rand. Se unge o tavă cu grăsime şi se tapetează cu hartie.
Se toarnă compoziţia în tavă şi se dă la copt la un foc mai iute, circa 15 minute. Se răstoarnă apoi pe o planşetă presărată cu făină, şi, caldă fiind, se rulează cu hartia.
Apoi se desface, se unge cu un strat de marmeladă uniform şi se rulează din nou.
Se pudrează cu zahăr şi se serveşte tăiată felii de grosimea 1-2 cm.
Pofta buna!