Rulada cu mere si nuca

Printeaza

Rulada cu mere si nuca din: faina, ulei de masline, apa calduita, sare, mere, stafide aurii, nuca, unt, scortisoara, zahar vanilat.

Ingrediente:Rulada_cu_mere_si_nuca

  • 400 g faina
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 150 ml apa calduta
  • 1 praf de sare

pentru umplutura:

  • 5 mere mari
  • 5 linguri de zahar
  • 100 g stafide aurii
  • 100 g nuca macinata
  • 1 cub de unt
  • scortisoara
  • zahar vanilat

 

Mod de preparare:

Ţine stafidele în apă, să se rehidrateze cât timp pregăteşti aluatul. Cerne făina într-un bol larg. Adaugă uleiul, apa călduţă şi sarea. Amestecă totul cu mâna până obţii un aluat compact.

Frământă şi lasă la rece. Topeşte untul într-o crăticioară, adaugă zahărul şi amestecă folosind o spatulă. Când s-a topit zahărul, adaugă merele (decojite) tăiate în cuburi mici, stafidele scurse şi zahărul vanilat.

Lasă la scăzut. La final, adaugă nuca şi scorţişoara. Presară făină pe blat şi întinde aluatul într-o foaie cât mai subţire. Pune compoziţia de mere şi rulează. Dă la cuptor 25 de minute. Cand servesti, repsara zahar farin.

Rulada cu mere si nuca

Rulada_cu_mere_si_nuca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.