Rulada cu mere si nuca
PrinteazaRulada cu mere si nuca din: faina, ulei de masline, apa calduita, sare, mere, stafide aurii, nuca, unt, scortisoara, zahar vanilat.
- 400 g faina
- 4 linguri de ulei de masline
- 150 ml apa calduta
- 1 praf de sare
pentru umplutura:
- 5 mere mari
- 5 linguri de zahar
- 100 g stafide aurii
- 100 g nuca macinata
- 1 cub de unt
- scortisoara
- zahar vanilat
Mod de preparare:
Ţine stafidele în apă, să se rehidrateze cât timp pregăteşti aluatul. Cerne făina într-un bol larg. Adaugă uleiul, apa călduţă şi sarea. Amestecă totul cu mâna până obţii un aluat compact.
Frământă şi lasă la rece. Topeşte untul într-o crăticioară, adaugă zahărul şi amestecă folosind o spatulă. Când s-a topit zahărul, adaugă merele (decojite) tăiate în cuburi mici, stafidele scurse şi zahărul vanilat.
Lasă la scăzut. La final, adaugă nuca şi scorţişoara. Presară făină pe blat şi întinde aluatul într-o foaie cât mai subţire. Pune compoziţia de mere şi rulează. Dă la cuptor 25 de minute. Cand servesti, repsara zahar farin.
Rulada cu mere si nuca
Pofta buna!