Ruladă cu migdale

Printeaza

O reteta de rulada cu migdale din faina, drojdie proaspata, lapte, zahar, unt, sare, martipan, albusuri, migdale macinate, rom, zahar pudra si suc de lamaie.

Ingrediente:Ruladă cu migdale

Aluat:

  • 500 g făină
  • 30 g drojdie proaspătă
  • 250 ml lapte călduţ
  • 50 g zahăr
  • 80 g unt topit
  • 1 praf de sare

Umplutură:

  • 200 g marţipan
  • 2 al­buşuri
  • 2 linguri zahăr
  • 150 g migdale măcinate
  • 2 lin­guri rom

în plus:

  • 4 linguri zahăr pudră
  • 1 lingură suc de lămâie

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, puneţi făina într-un castron şi faceţi o adâncitură în mijloc. Fărâmiţaţi drojdia şi puneţi-o în adâncitura formată împreună cu laptele călduţ şi zahărul. Amestecaţi cu puţină făină de pe margine.

Acoperiţi aluatul cu un şervet de bucătărie curat şi lăsaţi coca circa 15 minute să crească într-un loc cald. Apoi încorporaţi untul şi sarea şi frământaţi aluatul. Acoperiţi-l şi lăsaţi-l încă 30 de minute să crească.

Intre timp, ames­tecaţi toate ingredientele pentru umplutură. Intin­deţi aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină şi formaţi un dreptunghi de 40 x 50 cm. întindeţi um­plutura în mod uniform. Rulaţi aluatul pe lungime.

Tăiaţi ruloul în două pe lungime şi răsuciţi fâşiile una în jurul celeilalte. Acoperiţi prăjitura şi lăsaţi-o cca. 30 de minute să crească. 3 încingeţi cuptorul la 200°C şi coaceţi rulada circa 40 de minute.

Intre timp, amestecaţi zahărul pudră cu sucul de lămâ­ie. Ungeţi cu această glazura rulada care încă este caldă, apoi lăsaţi-o să se răcească.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.