Ruladă cu migdale
PrinteazaO reteta de rulada cu migdale din faina, drojdie proaspata, lapte, zahar, unt, sare, martipan, albusuri, migdale macinate, rom, zahar pudra si suc de lamaie.
Aluat:
- 500 g făină
- 30 g drojdie proaspătă
- 250 ml lapte călduţ
- 50 g zahăr
- 80 g unt topit
- 1 praf de sare
Umplutură:
- 200 g marţipan
- 2 albuşuri
- 2 linguri zahăr
- 150 g migdale măcinate
- 2 linguri rom
în plus:
- 4 linguri zahăr pudră
- 1 lingură suc de lămâie
Mod de preparare:
Pentru aluat, puneţi făina într-un castron şi faceţi o adâncitură în mijloc. Fărâmiţaţi drojdia şi puneţi-o în adâncitura formată împreună cu laptele călduţ şi zahărul. Amestecaţi cu puţină făină de pe margine.
Acoperiţi aluatul cu un şervet de bucătărie curat şi lăsaţi coca circa 15 minute să crească într-un loc cald. Apoi încorporaţi untul şi sarea şi frământaţi aluatul. Acoperiţi-l şi lăsaţi-l încă 30 de minute să crească.
Intre timp, amestecaţi toate ingredientele pentru umplutură. Intindeţi aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină şi formaţi un dreptunghi de 40 x 50 cm. întindeţi umplutura în mod uniform. Rulaţi aluatul pe lungime.
Tăiaţi ruloul în două pe lungime şi răsuciţi fâşiile una în jurul celeilalte. Acoperiţi prăjitura şi lăsaţi-o cca. 30 de minute să crească. 3 încingeţi cuptorul la 200°C şi coaceţi rulada circa 40 de minute.
Intre timp, amestecaţi zahărul pudră cu sucul de lămâie. Ungeţi cu această glazura rulada care încă este caldă, apoi lăsaţi-o să se răcească.
Poftă bună!