Rulada cu mousse de ciocolata
PrinteazaRulada cu mousse de ciocolata din: oua, zahar, faina, ciocolata, cacao, para, decoratiuni de ciocolata.
Pentru blat:
- 4 ouă
- 125 g zahăr
- 125 g făină
Pentru crema de ciocolată:
- 7 ouă
- 225 g ciocolată neagră
Pentru servit:
- cacao
- decoraţiuni de ciocolată
- o pară
Mod de preparare:
Pentru blat, se freacă gălbenuşurile cu zahărul, până ce se obţine o cremă albă. Separat, se bat albuşurile spumă.
Se adaugă o parte a spumei peste crema cu gălbenuş, se amestecă bine, se pune restul spumei, se amestecă si apoi se pune făina în ploaie. Se amestecă si se toarnă compoziţia în tava mare a aragazului unsă şi tapetată cu hârtie. Se coace 10 minute, se scoate pe un şervet umed, se rulează şi se lasă să se răcească aşa.
Pentru crema de ciocolată se bat albuşurile spumă si ciocolata se pune la topit. Apoi, ciocolata se toarnă peste gălbenuşuri.
Se adaugă cu delicateţe spuma de albuş şi se amestecă.
Se desface blatul, se umple cu cremă şi se rulează u$or. Se pune într-o folie alimentară, se strânge la capete şi se lasă la frigider 3 ore minimum. Se serveşte presărată cu cacao, decoraţiuni de ciocolată si felii de pară.
Pofta buna!