Ruladă cu murături
PrinteazaRuladă cu murături din: pulpa de porc, muraturi, sare, piper, morcovi, praz, unt, usturoi, ceapa, ardei, castarveti murati, vin si caramel.
- 800 g pulpa de porc
- 300 g muraturi
- sare
- piper
- 500 g morcovi
- 300 g praz
- 1 lingura unt
- 5 catei de usturoi
- 2 cepe
- 2 ardei
- cateva feliute de castraveti murati
- 100 ml vin alb
- 4 linguri caramel
Mod de preparare:
Se spală carnea şi se scurge de apă. Se foloseşte un cuţit ascuţit pentru a face nişte găuri în carne şi se introduc acolo murăturile (găurile se fac în formă de mozaic). Se asezonează carnea cu sare şi piper, pe toate părţile şi se pune într-o tavă. Se stropeşte cu apă şi se acoperă cu capac.
Se coace la 180° C, cca 50 de minute. Se stropeşte din când în când cu apă. Se curăţă morcovii şi se fierb până se înmoaie. Se scurg de apă şi se lasă să se răcească. Se spală prazul, se lasă să se usuce şi se taie feliuţe. Se feliază morcovii reci şi se călesc într-o lingură de unt.
Se scoate carnea din cuptor şi se păstrează la loc cald. Se adaugă caramelul, usturoiul tocat mărunt, ceapa şi ardeii cubuleţe. Se pun şi feliuţele de castraveţi muraţi şi la sfârşit se adaugă vinul. Se amestecă, se mai fierbe puţin şi se mai dă cu sare. Se taie carnea felii şi se toarnă deasupra sosul. Se poate servi cu garnitură de legume şi orez.
Ruladă cu murături
Pofta buna!