Rulada cu mure, mascarpone si glazura de ciocolata
PrinteazaRulada cu mure, mascarpone si glazura de ciocolata din: oua, zahar, faina, cacao, zahăr vanilat bourbon, mascarpone, frisca, zahar pudra, dulceaţă de mure (sau de afine), ciocolată, frişcă lichidă, unt.
- 4 ouă
- 4 linguri zahăr
- 3 linguri făină
- 1 lingură cacao
- 1/2 plic zahăr vanilat bourbon
Pentru cremă:
- 125 g mascarpone
- 125 g frişca
- 100 g zahăr pudră
- 1/2 plic zahăr vanilat bourbon
- câteva linguri de dulceaţă de mure (sau de afine)
Pentru glazură:
- 125 g ciocolată
- 50 ml frişcă lichidă
- 25 g unt
Mod de preparare:
Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă cu 3 linguri de zahăr, iar gălbenuşul îl freci cu 1 lingură de zahăr şi cu zahărul vanilat.
Uneşti cele 2 compoziţii, cerni deasupra cacao amestecată cu făină, întinzi compoziţia rezultată într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dai tava la cuptor, la foc potrivit.
Când e gata, scoţi tava, laşi foaia la răcit şi aşezi peste ea crema pregătită. Baţi frişca spumă şi încorporezi în ea brânza mascarpone, nu înainte de a o bate spumă cu zahărul pudră şi cu zahărul vanilat.
Mixezi bine şi aşezi un strat uniform pe foaia de ruladă. Deasupra pui câteva linguri de dulceaţă de mure (sau de afine), rulezi uşor şi o ţii la frigider timp de 1 oră.
Glasezi prăjitura cu glazură de ciocolată şi o decorezi cu grătar de ciocolată albă. Poţi pregăti prăjitura şi cu afine, în funcţie de gust şi de sezon.
Rulada cu mure, mascarpone si glazura de ciocolata
Pofta buna!
Imi dai si mie din rulada asta?