Rulada cu pastrav si spanac
PrinteazaRulada cu pastrav si spanac din: pastrav, smantana, unt, apa, faina, paine, lamaie, spanac, usturoi, lapte, cherry, oua, sare, piper, marar.
- 450 g păstrăv sau alt peşte (file)
- 230 g smântână
- 120 g unt
- 200 ml apă
- 400 g făină
- 100 g pâine graham
- 1 lămâie şi 1/2 pentru ornat
- 400 g spanac
- 1 căţel de usturoi
- 30 ml lapte
- 30 ml cherry
- 3 ouă
- sare
- piper
- 1/2 legătură de mărar
Mod de preparare:
Amesteci făina cu 100 g unt, sare, 1 ou şi 200 ml apă şi amesteci până obţii un aluat moale, pe care îl laşi la rece. Tai peştele fâşii, încălzeşti jumătate din smântână, în care înmoi numai miezul de pâine fără coajă şi laşi să o absoarbă.
Razi coaja de la lămâie şi apoi o storci. Amesteci păstrăvul cu 1 gălbenuş, 50-60 ml de zeamă de lămâie, coaja de lămâie rasă, sare, piper şi pâinea înmuiată. Baţi bine 2 albuşuri cu restul de smântână şi le adaugi la peşte.
Căleşti spanacul cu usturoiul şi 20 g unt, adaugi zeama de lămâie, sare şi laşi să se răcească într-o strecurătoare. Intinzi aluatul pe suprafaţa unei tăvi, îl ungi, torni în tavă jumătate din compoziţie, pui la mijloc spanacul, apoi rulezi aluatul pe lungime.
Deasupra torni restul de compoziţie, pe care îl întinzi bine. Amesteci un ou cu laptele şi cu cherry şi torni amestecul deasupra.
Il coci 25 de minute, apoi îl laşi să se răcească bine şi după aceea îl tai şi îl decorezi cu mărar şi felii de lămâie.
Pofta buna!