Rulada cu portocale, branza si rubarba
PrinteazaRulada cu portocale, branza si rubarba din: ouă, zahar pudra, soaja si suc de portocale, migdale, rubarbă, cremă de brânză.
Ingrediente:
- 4 ouă mari, separate
- 125 g zahăr pudră
- coaja si sucul de la 2 portocale
- 50 g migdale măcinate
- o tavă de 32 x 22 cm, tapetată cu foaie de copt
Pentru umplutura:
- 350 g rubarbă
- 125 g zahăr pudră
- 200 g cremă de brânză
- 2 linguri cu zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 180°C. Bate gălbenuşurile şi zahărul până când amestecul devine gros şi cremos, apoi adaugă coaja şi sucul de portocale şi migdalele.
Bate albuşurile până se întăresc şi adaugă-le în compoziţia de gălbenuşuri, amestecând uşor. Toarnă compoziţia în tavă.
Coace blatul timp de 15-20 minute, până când devine ferm la mijloc, apoi scoate-l din tavă. Acoperă-I cu o foaie pergament, iar deasupra aşază o cârpă umedă. Lasă-I să se răcească câteva ore.
Pentru umplutură: taie rubarba în bucăţi de 3-4 cm, pune-le într-un vas termorezistent şi presară zahărul.
Acoperă vasul şi coace-o în cuptor timp de 20-30 de minute, amestecând o singură dată, până când rubarba s-a înmuiat. Scoate-o din cuptor şi las-o să se răcească.
Scurge-o bine. Bate crema de brânză cu zahărul pudră până se înmoaie, apoi amestecă cu rubarba scursă.
Scoate blatul şi întinde-l pe o foaie de copt peste care ai presărat zahăr pudră din belşug. Pune umplutura deasupra, apoi rulează ajutându-te de hârtie.
Aşază rulada pe un platou şi tai-o în felii atunci când o serveşti.
Rulada cu portocale, branza si rubarba
Pofta buna!