Rulada cu pui, morcov si telina
PrinteazaRulada cu pui, morcov si telina din: piept de pui, telina, morcovi, sare, piper, cimbru, oregano, ulei, boia, apa.
- 2 bucăţi piept de pui
- 1 ţelină
- 400 g morcovi lungi şi subţiri
- sare
- piper
- cimbru
- oregano
- ulei
- boia de ardei dulce
- 1 cană cu apă
Mod de preparare:
Cureţi pieptul de pui de pieliţă şi de oase şi tai fiecare bucată în jumătate. Din cele 4 porţii rezultate, formezi ruladele. Morcovul şi ţelina curăţate şi spălate, le fierbi în apă uşor sărată. Opreşti morcovi, iar ceilalţi îi dai pe răzătoarea mare.
La fel procedezi şi cu ţelina, o dai tot pe răzătoarea mare. Condimentezi pieptul de pui cu sare, piper, boia, cimbru şi oregano şi îl ţii timp de 30 de minute la rece. Pe fiecare bucată de pui, aşezi amestec combinat de morcov şi ţelină date pe râzătoare, iar pe mijloc pui un morcov fiert si rulezi carnea.
Intr-o tavă în care ai pus ulei, adaugi ruladele, torni apa şi dai la cuptor pentru 25-30 de minute. Serveşti ruladele alături de o salată şi garnitura preferată: cartofi prăjiţi, cartofi natur sau ciuperci coapte.
Poţi prepara rulada şi cu carne de porc. înainte de a fi umplute, baţi bucăţile de carne ci ciocanul de şniţele, iar în locul apei, poţi pune bere sau vin.
Rulada cu pui, morcov si telina
Pofta buna!