Rulada cu sampanie si ciocolata
PrinteazaRulada cu sampanie si ciocolata din: oua, zahar, ciocolata, faina, unt, sampanie.
- 4 oua
- 200 g zahăr pudră
- 100 g ciocolată neagră
- 200 g făină
- 175 g ciocolată albă
- 30 g unt
- 50 ml şampanie
- 3 gălbenuşuri
- 65 g zahăr
Mod de preparare:
Se bat spumă 4 albuşuri, adăugând treptat 200 g zahăr pudră. Se înglobează, pe rând, 4 gălbenuşuri, apoi 100 g ciocolată neagră rasă şi la final 200 g făină. Compoziţia se coace 45 minute.
Iîntr-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se scoate din cuptor, se lasă să se răcească puţin în tavă, apoi se scoate şi se rulează într-un prosop umezit. Se lasă să se răcească bine.
Se topesc la bain-marie 175 g ciocolată albă cu 30 g unt şi 25 ml şampanie, apoi se lasă să se răcească. Separat, tot la bain-marie, se amestecă 3 gălbenuşuri cu 65 g zahăr şi 25 ml şampanie, până când se obţine o cremă groasă, care nu trebuie să fiarbă. Se ia de pe foc şi se adaugă ciocolata topită.
Se lasă să se răcească şi se înglobează prin mixare. Se desface rulada şi se unge cu spumă de şampanie.
Se rulează iar şi se dă la rece.
Pofta buna!