Rulada cu smochine si migdale
PrinteazaRulada cu smochine si migdale din: aluat, smochine, suc de portocale, lamaie, portocala, nuca, migdale, cuisoare, scortisoara, unt, coaja de portocala confiata, menta, sos de menta, sos de lameie, mere, grepfrut.
- o foaie aluat de foitaj
- 350 g smochine uscate
- 600 ml suc de portocale
- o lămâie
- o portocală
- 100 g miez de nucă
- 100 g migdale
- două cuişoare
- un beţişor de scorţişoară
- 40 g unt
- 50 g coajă de portocală confiată
- două crenguţe de mentă
- sos de mentă
- sos de lămâie
- mere
- grefrut
Mod de preparare:
Smochinele se pun într-o oală împreună cu sucul de portocală, sucul de lămâie şi untul. Se adaugă cuişoarele şi scorţişoara ruptă în bucăţele, se fierb la foc mediu până se înmoaie şi lichidul scade aproape până la evaporare.
Se îndepărtează scorţişoara şi cuişoarele, se lasă să se răcească apoi se amestecă împreună cu migdalele şi cu miezul de nucă tocate mărunt sau măcinate şi coaja.de portocală confiată tăiată cubuleţe. Foitajul se dezgheaţă la temperatura camerei ca să nu se rupă foaia, se întinde pe un tocător şi se aşază în mijloc umplutura.
Cu un cuţit se crestează marginile opuse sub formă de evantai, apoi se suprapun unele peste altele, având grijă să se lipească bine capetele, ca să nu iasă umplutura.
Se transferă rulada pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se introduce în cuptorul încins şi se coace la foc mediu spre iute până devine aurie şi aluatul şi-a dublat volumul.
Rulada cu smochine si migdale
Pofta buna!