Rulada cu smochine si nuca
PrinteazaRulada cu smochine si nuca din: oua, zahar, faina, cacao, unt, frisca, ciocolata, smochine, nuca, rom.
- 8 ouă
- 200 g zahăr tos
- 3 linguri de făină
- cacao
- 20 g unt
- 400 ml frişca
- 200 g ciocolată neagră
- 50 g smochine
- 50 g miezuri de nucă
- sare
- zahăr vanilinat
- o sticluţă cu esenţă de rom
- unt şi făină pentru tavă
- lichior de ciocolată
Mod de preparare:
Gălbenuşurile se separă de albuşuri şi se mixează împreună cu zahărul tos şi două pliculeţe cu zahăr vanilinat până când îşi dublează volumul.
Se presară făina amestecată cu trei linguri de pudră de cacao, jumătate din esenţa de rom şi untul topit. Albuşurile se mixează împreună cu un praf de sare până când nu mai cad de pe braţele mixerului, se pun peste compoziţia cu cacao şi se amestecă.
Se toarnă totul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt şi presărată cu făină şi se introduce în cuptor. Se coace 12-15 minute, se scoate pe un prosop umed, se îndepărtează hârtia şi se rulează.
Frişca se amestecă bine cu restul de esenţă de rom, ciocolata topită la bain-marie, nuca tăiată şi smochinele. Se pune crema peste foaie, se rulează şi se introduce la rece.
Pofta buna!