Rulada cu smochine si nuca

Printeaza

Rulada cu smochine si nuca din: oua, zahar, faina, cacao, unt, frisca, ciocolata, smochine, nuca, rom.

Ingrediente:Rulada cu smochine si nuca

  • 8 ouă
  • 200 g zahăr tos
  • 3 linguri de făină
  • cacao
  • 20 g unt
  • 400 ml frişca
  • 200 g ciocolată neagră
  • 50 g smochine
  • 50 g miezuri de nucă
  • sare
  • zahăr vanilinat
  • o sticluţă cu esenţă de rom
  • unt şi făină pentru tavă
  • lichior de ciocolată

 

Mod de preparare:

Gălbenuşurile se separă de albuşuri şi se mixează împreună cu zahărul tos şi două pliculeţe cu zahăr vanilinat până când îşi dublează volumul.

Se presară făina amestecată cu trei linguri de pudră de cacao, jumătate din esenţa de rom şi untul topit. Albuşurile se mixează împreună cu un praf de sare până când nu mai cad de pe braţele mixerului, se pun peste compoziţia cu cacao şi se amestecă.

Se toarnă totul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt şi presărată cu făină şi se introduce în cuptor. Se coace 12-15 minute, se scoate pe un prosop umed, se îndepărtează hârtia şi se rulează.

Frişca se amestecă bine cu restul de esenţă de rom, ciocolata topită la bain-marie, nuca tăiată şi smochinele. Se pune crema peste foaie, se rulează şi se introduce la rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.