Rulada cu somon si peste alb
PrinteazaO reteta delicioasa de rulada cu: foi de placinta, peste alb, somon afumat, somon proaspat, fenicul, dovlecel, ardei gras, ceapa verde, oua, pesmet, sare, piper, patrunjel, ulei de masline.
- un pachet foi de plăcintă
- un fileu peşte alb
- 400 g somon proaspăt
- 175 g somon afumat
- 1 fenicul
- 1 dovlecel
- 2 ardei graşi
- o legătură ceapă verde
- 2 ouă
- o lingură de pesmet
- sare
- piper
- ulei de măsline
- pătrunjel
Mod de preparare:
Somonul proaspăt se spală, se curăţă de piele şi oase, se toacă mărunt şi se pune într-un bol.Somonul afumat se taie cubuleţe, se pune peste cel crud, se presară sare şi piper, se amestecă şi se introduc la rece pentru 10 minute.
Fileul de peşte se spală, se scurge de apă, se toacă mărunt şi se amestecă împreună cu cele două tipuri de somon. Se adaugă ouăle, feniculul tocat, pătrunjelul spălat şi tocat, sarea şi piperul după gust.
Se presară pesmetul, se amestecă totul şi, dacă este prea moale, se mai adaugă puţin pesmet.
Se ung foile de plăcintă cu ulei, se suprapun şi se taie dreptunghiuri mai mari.
Se pune compoziţie pe o margine a foii, se rulează având grijă să nu iasă compoziţia pe la capete şi se aşază într-o tavă unsă cu ulei.
Se ung cu ulei, se introduc în cuptor şi se coc la foc potrivit până ce foile de plăcintă au devenit aurii, adică 25-30 de minute.
Pofta buna!