Rulada cu somon si spanac

Printeaza

Rulada cu somon si spanac din: aluat foitaj, somon, spanac, vin, unt, ou, ulei, lapte, mustar, sare, piper.

Ingrediente:Rulada cu somon si spanac

  • un pachet aluat foitaj
  • 250 g somon proaspăt
  • 300 g spanac
  • 200 ml vin alb
  • 50 g unt
  • un ou
  • o lingură ulei
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri muştar picant
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Somonul se pune la fiert în vin şi cu puţină apă, cât să acopere peştele. Se lasă 10 minute.

Spanacul decongelat şi bine scurs se căleşte în unt, se lasă să fie bine scăzut şi se potriveşte de sare şi piper.

Aluatul se taie în două pe lung şi o parte se aşază într-o tavă de copt foarte puţin unsă cu ulei.

Aluatul din tavă se unge cu muştar, se pune un strat de peşte desfăcut cu furculiţa, apoi se aşază spanacul care se acoperă cu restul aluatului din care s-au tăiat nişte fâşii pentru a forma o floare.

Se lipesc marginile aluatului, se unge rulada cu ou amestecat cu lapte şi se lasă la cuptor pentru 25 de minute, maximum. Se taie după răcire.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.