Rulada cu somon si spanac
PrinteazaRulada cu somon si spanac din: aluat foitaj, somon, spanac, vin, unt, ou, ulei, lapte, mustar, sare, piper.
- un pachet aluat foitaj
- 250 g somon proaspăt
- 300 g spanac
- 200 ml vin alb
- 50 g unt
- un ou
- o lingură ulei
- 2 linguri lapte
- 2 linguri muştar picant
- sare
- piper
Mod de preparare:
Somonul se pune la fiert în vin şi cu puţină apă, cât să acopere peştele. Se lasă 10 minute.
Spanacul decongelat şi bine scurs se căleşte în unt, se lasă să fie bine scăzut şi se potriveşte de sare şi piper.
Aluatul se taie în două pe lung şi o parte se aşază într-o tavă de copt foarte puţin unsă cu ulei.
Aluatul din tavă se unge cu muştar, se pune un strat de peşte desfăcut cu furculiţa, apoi se aşază spanacul care se acoperă cu restul aluatului din care s-au tăiat nişte fâşii pentru a forma o floare.
Se lipesc marginile aluatului, se unge rulada cu ou amestecat cu lapte şi se lasă la cuptor pentru 25 de minute, maximum. Se taie după răcire.
Pofta buna!