Rulada cu sos de vin si mamaliga
PrinteazaRulada cu sos de vin si mamaliga din: malai, lapte, unt, parmezan, sare, piper, muschi de porc, prosciutto, cascaval, busuioc, ardei, vin, unt, usturoi, zahar, zeama de grepfrut, cimbru.
Pentru mamaliga:
- 150 g mălai
- 500 ml lapte
- 400 ml apă
- 30 g unt
- 40 g parmezan ras
- sare
- piper alb
Pentru rulada:
- 500 g muşchiuleţ de porc
- 3-5 felii prosciutto crudo
- 40 g caşcaval ras
- 50 g ardei gras colorat
- busuioc
- sare
- piper
Pentru sosul de vin:
- 300 ml vin alb
- 30 g unt
- 3 căţei de usturoi
- 50 ml zeamă de grepfrut
- 20 g zahăr
- cimbru verde
Mod de preparare:
Curăţă muşchiuleţul de pieliţe şi desfă-l pe lungime cu un cuţit. Bate carnea, pune deasupra prosciutto, caşcavalul ras, ardeii tăiaţi în fâşii şi traşi în tigaie, sare şi piper.
Rulează şi leagă carnea cu aţă. Unge ruloul şi rumeneşte-l într-o tigaie sau grill alături de usturoiul zdrobit şi cimbru. Când e aproape gata, adaugă untul. Pune rulada într-o tavă de copt şi dă-o la cuptor pentru un sfert de oră.
Pentru mămăligă, pune laptele cu apa, sarea şi un praf de mălai la fiert. Când începe să fiarbă, adaugă în ploaie mălaiul, amestecând bine.
Pune untul, presară piperul alb şi lasă la foc mic să fiarbă câteva minute. După ce s-a fiert şi a prins consistenţă, toarnă mămăliga într-o formă încât să obţii înălţimea de aproximativ 2 cm şi las-o să se răcească 15-20 de minute.
După ce s-a răcit, presară parmezanul ras pe suprafaţa mămăliguţei şi dă-o la cuptorul încins să se gratineze.
Pentru sosul de vin, în tigaia în care ai rumenit rulada, peste cimbru, usturoiul zdrobit şi unt, adaugă vinul alb, zeama de grepfrut, sare, piper şi zahărul, dă focul mic, amestecă şi lasă să fiarbă până obţii un sos.
Rulada cu sos de vin si mamaliga
Pofta buna!