Rulada cu spanac, castane si branza

Printeaza

Rulada cu spanac, castane si branza din: unt, praz, usturoi, spanac, piure de castane, oua, nucsoara, castane, pesmet proaspăt, brânză cu mucegai albastru, aluat de foitaj cu unt, supă de legume, amidon, smântână.

Rulada_cu_spanac_castane_si_branza

Ingrediente:

  • 50 g de unt
  • 500 g de praz, feliat subţire
  • 3 căţei de usturoi, feliaţi subţire
  • 240 g de spanac tânăr
  • 400 g piure de castane
  • 3 ouă mari, plus 1 pentru glazurat
  • 1/2 nucşoară, rasă fin
  • 200 g de castane gătite, ambalate în vid, tăiate în jumătăţi
  • 85 g de pesmet proaspăt
  • 220 g de brânză cu mucegai albastru, tăiată în cubuleţe
  • 500 g aluat de foitaj cu unt

Pentru sos:

  • 500 ml supă de legume
  • 2 fire de praz, feliate subţire
  • 1 lingură de amidon
  • 300 ml de smântână

Mod de preparare:

Topeşte,untul într-o tigaie mare. Pune în ea prazul şi usturoiul, amestecă bine, acoperă tigaia şi căleşte ingredientele 10 minute, până când prazul se înmoaie, amestecând de câteva ori în acest interval pentru a te asigura că nu se prinde de tigaie.

Transferă prazul într-un bol mare. Pune spanacul în tigaie şi lasă-l să se înmoaie, apoi dă-i timp să se răcească înainte de a stoarce din el cât mai mult lichid cu putinţă.

Pune piureul de castane în bolul în care se află deja prazul şi adaugă 3 ouă, nucşoara, castanele, spanacul, pesmetul, brânza, sare şi piper şi amestecă bine.  Ţine compoziţia la frigider cel puţin 1 oră, pentru a deveni mai fermă.

Incinge cuptorul la 220°C. Pe o suprafaţă de lucru presărată cu puţină făină, întinde foitajul într-un dreptunghi suficient de mare pentru a putea înveli în el umplutura.

Transferă-l cu grijă într-o tavă lată şi lungă, tapetată în prealabil cu hârtie de copt, apoi unge marginile foitajului cu oul rămas, cu ajutorul unei pensule de patiserie.

Aşază umplutura pe centrul foitajului, fără să ajungi până la capetele lui. împătureşte capetele peste umplutură, apoi ridică lateralele foitajului pentru a le înfăşură peste compoziţie, tăind aluatul cu ou, apoi fă câteva crăpături la suprafaţa ruladei pentru a permite aburilor să iasă în timpul coacerii.

Dă rulada la cuptor 40 de minute, până când devine aurie, iar umplutura este fermă. Scoate-o din cuptor, glazureaz-o din nou cu ou, apoi mai las-o să se coacă 10 minute.

Pentru a face sosul, încălzeşte supa într-o oală medie, pune în ea prazul, fierbe-l 5 minute, apoi îndepărtează oala de pe foc şi scoate din ea 2 linguri de praz.

Pasează resîul în oală, împreună cu amidonul, folosind un blender vertical, apoi mai fierbe sosul, amestecând, până când se îngroaşă, încorporează smântână şi prazul pus deoparte şi mai ţine sosul pe foc până când redevine fierbinte.

Poate fi preparat cu 2 zile în avans şi ţinut la frigider. Serveşte rulada sub formă de felii groase, cu sos.

Rulada cu spanac, castane si branza

Rulada_cu_spanac_castane_si_branza

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.