Rulada cu spanac si carnati de porc
PrinteazaRulada cu spanac si carnati de porc din: pulpa de porc, spanac, ulei, vin, salvie, carnati, praz, cimbru, sare, piper.
- 800 g pulpă de porc
- 2-3 linguri ulei
- 600 g spanac congelat
- 2 frunze de salvie
- 1 pahar vin alb
- 2 cârnaţi proaspeţi
- sare
- piper
- 2 fire de praz
- 1 morcov
- 2 crenguţe de cimbru
- 30 g unt
Mod de preparare:
Prăjeşte cârnaţii pe toate părţile, la foc mic, într-o tigaie cu ulei încins. Scoate-i pe şervete absorbante, să se scurgă.
Separat, topeşte untul şi căleşte un fir de praz curăţat şi tăiat rondele subţiri. Adaugă spanacul congelat şi pune-le împreună la înăbuşit 10 minute. Sărează şi condimentează spanacul cu sare, piper şi salvie după gust şi lasă amestecul la răcit.
Taie carnea subţire şi bate-o cu ciocanul de şniţele până o aplatizezi şi obţii o foaie de carne groasă de 6-7 mm. Condimenteaz-o pe ambele părţi cu sare, piper şi cimbru, întinde un strat de spanac peste bucata de carne, aşază cârnaţii pe mijloc.
Rulează strâns şi leagă bine cu sfoară.
Aşază ruloul într-o tavă unsă cu ulei. Adaugă celălalt fir de praz tocat mărunt, morcovul cubuleţe şi vinul diluat cu apă. Coace ruloul 50-60 de minute.
Stropeşte din când în când rulada cu sosul din tavă, ca să nu se usuce.
Pofta buna!