Ruladă cu spanac
PrinteazaRuladă cu spanac
Ingrediente:
- 450 g făină
- 100 g unt
- 15 g drojdie
- 225 lapte
- 500 g spanac
- două ouă
- praz
- roşii uscate în ulei
- ciuperci murate
- doi ardei capia
- o legătură de mărar
- o jumătate de lămâie
- sare, piper
- ulei
- sos de roşii picant
Preparare:
Un fir de praz se toacă mărunt. Se căleşte în ulei încins până când devine sticlos, se adaugă spanacul şi se mai lasă câteva minute.
Când spanacul s-a înmuiat se ia de pe foc şi se lasă la răcit. Drojdia se dizolvă în laptele călduţ, se amestecă bine cu untul topit şi răcit, un ou şi o linguriţă de sare. Se toarnă peste făină şi se frământă până când rezultă un aluat potrivit de tare.
Se lasă la crescut 30 de minute, apoi se întinde o foaie groasă de un centimetru. Se pune deasupra spanacul, se rulează şi se aşază într-o tavă unsă cu unt.
Se unge cu ou bătut, se introduce în cuptor şi se coace 25-30 de minute la foc mediu spre iute. Roşiile uscate şi ciupercile murate se taie în bucăţi mai mici, se amestecă bine cu sare, piper, mărar tocat şi suc de lămâie.
Se adaugă ardeii capia tăiaţi în cubuleţe, se amestecă şi se serveşte alături de felii de ruladă.
Ruladă cu spanac
Pofta buna!