Ruladă cu spanac

Printeaza

Ruladă cu spanac

Ruladă cu spanac

Ingrediente:

  • 450 g făină
  • 100 g unt
  • 15 g drojdie
  • 225 lapte
  • 500 g spanac
  • două ouă
  • praz
  • roşii uscate în ulei
  • ciuperci murate
  • doi ardei capia
  • o legătură de mărar
  • o jumătate de lămâie
  • sare, piper
  • ulei
  • sos de roşii picant

 

Preparare:

Un fir de praz se toacă mărunt. Se căleşte în ulei încins până când devine sticlos, se adaugă spanacul şi se mai lasă câteva minute.

Când spanacul s-a înmuiat se ia de pe foc şi se lasă la răcit. Drojdia se dizolvă în laptele călduţ, se amestecă bine cu untul topit şi răcit, un ou şi o linguriţă de sare. Se toarnă peste făină şi se frământă până când rezultă un aluat potrivit de tare.

Se lasă la crescut 30 de minute, apoi se întinde o foaie groasă de un centimetru. Se pune deasupra spanacul, se rulează şi se aşază într-o tavă unsă cu unt.

Se unge cu ou bătut, se introduce în cuptor şi se coace 25-30 de minute la foc mediu spre iute. Roşiile uscate şi ciupercile murate se taie în bucăţi mai mici, se amestecă bine cu sare, piper, mărar tocat şi suc de lămâie.

Se adaugă ardeii capia tăiaţi în cubuleţe, se amestecă şi se serveşte alături de felii de ruladă.

Ruladă cu spanac

Ruladă cu spanac.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.