Rulada cu struguri
PrinteazaRulada cu struguri din: oua, faina, zahar, ulei, lapte, esenta de vanilie, struguri, frisca, pesmet.
- 4 ouă
- 4 linguri făină
- 4 linguri zahăr
- 1 lingură ulei
Pentru cremă:
- 2 gălbenuşuri
- 250 ml lapte
- 50 g zahăr pudră
- 1 lingură esentă vanilie
- 1 lingură făină
- 1 ciorchine struguri
Pentru decor:
- 200 ml frişcă
- 2 linguri pesmet
Mod de preparare:
Baţi spumă albuşurile, iar gălbenuşurile le freci cu zahărul şi uleiul. Încorporezi făina, apoi albuşurile şi intinzi compoziţia într-o tavă cu hârtie de copt.
Dai la cuptor până trece testul scobitorii. Scoţi de la cuptor, răstorni foaia pe un şervet umed, rulezi şi laşi la răcorit.
Pentru cremă, baţi gălbenuşurile cu zahărul şi făina, adaugi esenţa de vanilie şi torni în laptele cald. Ţii pe foc până se ingroaşă crema, după care dai deoparte şi laşi la răcit.
Întinzi foaia, pui crema, o nivelezi şi aşezi din loc în loc boabe de struguri tăiate. Rulezi decorezi rulada cu frişcă, pesmet şi struguri.
Rulada cu struguri
Pofta buna!